#

اخذ ویزای روسیه

اخذ ویزای روسیه به همراه توضیحات

کلیه ویزا ها از جمله توریستی،کاری،دانشجویی و...

#

در مورد ویزای روسیه سوالات زیادی از ما پرسیده میشه، به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این ویدئو به برخی از این سئوالات پاسخ بدیم. اخذ ویزای روسیه نسبتا آسونه و نیازی به گواهی تمکن مالی نداره، وقت سفارت لازم نیست، مسافر انگشت نگاری نمیشه و در اکثر موارد حتی از مسافر مصاحبه هم گرفته نمیشه. علاوه بر این، صدور ویزاهای روسیه عمدتا خیلی سریع انجام میشه.
حدودا یک ساله که کنسولگری روسیه اقدام به افتتاح ویزاسنتر در الهیه تهران کرده و ارايه خدمات ویزا به شهروندان، از طریق این مرکز انجام میشه.
دارندگان ویزای روسیه، اجباری به ورود در تاریخ مشخص ندارن و هر تاریخی در مدت اعتبار ویزا، میتونن وارد روسیه بشن، به جز ویزای توریستی، که مسافر فقط میتونه در تاریخ شروع ویزا وارد روسیه بشه.
روسیه چندین نوع ویزا داره اما ۶ نوع ویزا هست که از همه پرطرفدار ترن. این ویزاها عبارتند از : ویزا های توریستی، ترانزیت، تجاری، شخصی، تحصیلی و کاری قبل از این که درباره هرکدوم از این ویزاها توضیح بدم، لازمه با چند مفهوم و تعاریف مهم آشنا بشیم. یکی از این مفاهیم، اقامتی یا غیر اقامتی بودن ویزاهاست. به ویزاهایی که با اون ها بشه بیشتر از ۹۰ روز در خاک روسیه موند و بدون نیاز به خروج، اون ها رو دوباره تمدید کرد، ویزای اقامتی گفته میشه. و به ویزاهایی که با اونها بشه حداکثر تا ۹۰ روز و کمتر در خاک روسیه موند و امکان تمدید اون‌ها وجود نداره، ویزای غیر اقامتی گفته میشه. طبق این تعریف، فقط ویزاهای کاری و تحصیلی، ویزاهای اقامتی هستند و دارندگان این نوع ویزاها میتونن ۹۰ روز و بیشتر در روسیه بمونن و اگر ویزا تموم بشه، میتونن بدون خارج شدن از روسیه، اونها رو دوباره تمدید کنن. بقیه ویزاها یعنی ویزاهای توریستی، تجاری، ترانزیت و شخصی، غیر اقامتی هستند، یعنی نهایتا ۹۰ روز میشه با این ویزاها در روسیه موند و دقیقا در موعد اتمام این ویزا، باید از روسیه خارج شد و امکان تمدید اونها وجود نداره. نکته مهم اینه که مثلا در مورد ویزای تجاری که غیر اقامتیه، ممکنه اعتبار ویزا یکسال، سه سال و یا حتی ۵ سال هم باشه، اما دارنده این ویزا میتونه فقط ۹۰ روز پشت سر هم در روسیه بمونه و بعد از ۹۰ روز حتما باید از روسیه خارج بشه. به عبارت دیگه، مدت اعتبار ویزا با مدت اقامت مجاز رو نباید با هم یکی دونست. مفهوم دیگه ای که لازمه بدونیم، تعداد دفعات مجاز استفاده از ویزاست.
از این نظر ویزاها به ۳ دسته سینگل یا یک بار ورود، دبل یا دوبار ورود و مولتی یا چندبار ورود تقسیم میشن. با ویزای سینگل، در مدت اعتبار ویزا شما فقط یک بار میتونین وارد خاک روسیه بشین و مثلا اگر ویزای شما ۳ ماه اعتبار داره و وارد روسیه شدین و ۱۰ روز بعد خارج شدین، با وجودی که ویزا هنوز اعتبار داره، عملا ویزا سوخته و امکان وارد شدن دوباره به روسیه رو نخواهید داشت. اما با ویزای دبل، مشخصه که دوبار میتونین در ظرف مدت اعتبار ویزا، وارد روسیه بشین. یعنی یه بار بیاین، خارج بشین، دوباره بیاین و خارج بشین.
در مورد ویزای مولتی، دیگه محدودیتی وجود نداره و شما به کرات میتونین در ظرف مدت اعتبار ویزا، وارد روسیه بشین. مفهوم دیگری که در ویزای روسیه باید بهش توجه داشته باشید اینه که به جز ویزای ترانزیت، و برخی از انواع جدید ویزای توریستی، بقیه ویزاها بر اساس دعوتنامه صادر میشن. یعنی یک شرکتی، موسسه ای، شخصی یا سازمانی در روسیه، شما را دعوت کرده تا وارد روسیه بشید و مسئولیت حضور شما در روسیه را میپذیره.
بنابراین اولین مرحله برای اخذ هر نوع از انواع ویزاهای روسیه، به جز ویزای ترانزیت و انواع جدید ویزای توریستی، صدور دعوتنامه توسط طرف دعوت کننده در روسیه است. این بدین معناست که شما وقتی خودتون شخصا به کنسولی روسیه مراجعه کنید و بگید که من میخوام ویزای مثلا تجاری، کاری، تحصیلی یا شخصی بگیرم، به شما ویزا نمیدن و از شما دعوتنامه میخوان.
دعوتنامه به دو شکل صادر میشه، نوع اول دعوتنامه الکترونیکیه که به جای سربرگ و مهر و امضا، فقط بارکد استعلام داره و نوع دوم دعوتنامه کاغذیه که روی سربرگ سازمان یا موسسه ای مهر و امضا شده و پست میشه.
خب، حالا میخوایم در مورد تک تک این ۶ نوع ویزا بیشتر صحبت کنیم. ویزای توریستی همینطور که گفتیم ویزای توریستی یک نوع ویزای غیر اقامتیه و فقط به شکل یکبار ورود صادر میشه. مدت اعتبار ویزای توریستی حداکثر ۳۰ روزه و بر مبنای تاریخ بلیت صادر میشه. یعنی اول باید بلیت تهیه بشه. اگر بلیت مثلا ۱۰ روزه است از اول اکتبر تا ۱۰ اکتبر، ویزا هم طبق بلیت ۱۰ روز اعتبار داره و اگر اول اکتبر وارد روسیه نشین، ویزا میسوزه و دیگه قابل استفاده نیست. به طور معمول، آژانس های روس به دلیل مسئولیت سنگینی که دعوت مسافر داره، مستقیما به مسافر دعوتنامه یا همون واچر توریستی نمیدن و این کار رو از طریق آژانس های کشورهای مقصد انجام میدن. یعنی آژانس ایرانی طی قراردادی نماینده آژانس روسی میشه و بعد از بررسی شرایط مسافر، از آژانس روس برای مسافر دعوتنامه میگیره. به همین دلیله که آژانس ها برای صدور ویزا از بعضی از مسافرها طلب وثیقه میکنن، چون باید مطمئن بشن مسافر برمیگرده و برای خودشون و آژانس روس مشکلی ایجاد نمیشه. یک نوع دیگه ای از ویزای توریستی هم هست به اسم ویزای توریستی هدفمند که معمولا به منظور بازدید از نمایشگاه های روسیه صادر میشه و تفاوت خاصی با ویزای توریستی معمولی نداره.
اینجا لازمه در مورد سه نوع دیگه از ویزای توریستی هم توضیح بدیم. روسیه برای توسعه گردشگری در بعضی از شهرها، شرایط خیلی آسونتری در نظر گرفته. مثلا اگر مسافری قصد داشته باشه با پرواز مستقیم به سنت پترزبورگ یا یاکوتسک که در سیبری هست بره، کافیه در سایت وزارت امور خارجه روسیه فرمی رو پر کنه و بعد از تایید و دریافت رسید بارکددار، بدون مراجعه به کنسولی و اخذ ویزا، تنها با پرینت اون فرم بارکددار، وارد این شهرها بشه. این نوع ویزا، نوعی ویزای الکترونیکه که بدون نیاز به آژانس توریستی و کنسولی، فقط برای یک شهر مشخص صادر میشه و مسافر میتونه فقط با پرواز مستقیم به اون شهر بره و برگرده و اجازه ورود به شهر دیگه ای رو نداره. نوع دیگه ای از ویزای توریستی هم هست به اسم ویزای گروهی. برای تسهیل سفر گروهی، با مسئولیت آژانس روس و با همکاری آژانس ایرانی، برای گروه‌های توریستی ویزای گروهی صادر میشه و نیازی نیست تک تک مسافرها ویزا بگیرن و از این طریق در هزینه و وقت صرفه جویی میشه. در این نوع ویزا، مسافر هیچ ویزایی دریافت نمیکنه و کل گروه اجازه ورود به روسیه پیدا میکنن. و اخیرا، یک نوع دیگه ویزای توریستی معرفی شده که شامل شهروندان ایرانی هم میشه و مسافر میتونه مستقلا برای کل کشور روسیه ویزای توریستی ۸ تا ۱۶ روزه بگیره و نیازی به دعوتنامه هم نیست و قراره جایگزین ویزای توریستی معمولی بشه و پروسه اخذ ویزای توریستی رو تسهیل کنه. این نوع ویزا از اول ژانویه ۲۰۲۱ اجرایی میشه و به دلیل کرونا و محدودیت در رفت و آمد، هنوز جزییات اجرایی اون به طور دقیق مشخص نیست.
ویزای ترانزیت ویزای ترانزیت روسیه، مختص کسانی است که زمینی یا هوایی از مسیر روسیه رد میشن تا وارد کشور دیگه بشن. اعتبار این ویزا حداکثر ۱۰ روزه و میتونه سینگل یا دبل باشه. دلیل این که دوباره ورود هم صادر میشه اینه که مسافر در مسیر برگشت هم ممکنه لازم باشه از روسیه رد بشه. برای گرفتن ویزای ترانزیت در درجه اول داشتن ویزای کشور مقصد در پاسپورت الزامیه، مگر این که کشور مقصد ویزا نخواد. یعنی اگر قصد سفر به توکیو از طریق مسکو رو داشته باشید، برای گرفتن ویزای ترانزیت روسیه، اول باید ویزای ژاپن رو بگیرید. اگر مدت زمان ترانزیت مسافران در روسیه زیر ۱۲ ساعت باشه، احتیاجی به گرفتن ویزای ترانزیت نیست، اما مسافر حق خروج از فرودگاه های روسیه را نداره و فقط باید در سالن یا هتل ترانزیت باشه. همونطور که گفتیم برای گرفتن ویزای ترانزیت، نیازی به دعوتنامه نیست و این که ویزای ترانزیت غیر اقامتیه یعنی امکان تمدیدش وجود نداره.
و اما ویزای تجاری ویزای تجاری یا بیزینس انواع مختلف داره: یک ماهه که سینگل یا یک بار وروده سه ماهه که میتونه سینگل یا دبل باشه یکساله، سه ساله و ۵ ساله که مولتی یا چندبار وروده همون طور که گفتیم ویزای تجاری، غیر اقامتیه. بنابراین درسته که مدت اعتبار ویزا میتونه یکسال و سه سال و پنج سال باشه، اما مدت اقامت مجاز، حداکثر ۹۰ روزه. یه طور دیگه بگم، کسی که ویزای یکساله تجاری روسیه رو داره، نمیتونه یکسال در روسیه بمونه. روی ویزاهای یکساله و سه ساله و پنج ساله تجاری نوشته شده مدت اقامت حداکثر ۹۰ روز از ۱۸۰ روز. یعنی در یک بازه زمانی ۱۸۰ روزه از زمان شروع ویزا، مسافر میتونه حداکثر ۹۰ روز در روسیه بمونه، چه پشت سر هم طی یک سفر چه جمع مدت حضور در روسیه طی چند سفر. بعد از پر شدن سقف ۹۰ روز، مسافر تا ۹۰ روز دیگه حق ورود به روسیه رو نداره. اما متاسفانه بعضی از مسافرهای ایرانی رعایت نمیکنن و بعدا دچار مشکل میشن. دعوتنامه ویزای تجاری رو به طور معمول از ۲ طریق میشه گرفت: - از اداره مهاجرت روسیه به درخواست یک شرکت روس - از اتاق‌های بازرگانی شهرهای مختلف روسیه به درخواست یک شرکت روس دعوتنامه اداره مهاجرت، الکترونیک یعنی بارکد دار و بدون سربرگ و مهر و امضاست، اما دعوتنامه اتاق‌های بازرگانی کاغذی و با سربرگ و مهر و امضاست.
هدف از ویزای تجاری، حضور در جلسات، نمایشگاه ها، بازدید از کارخانه جات، مطالعه بازار و... به دعوت یک شرکت روسه که مسئولیت حضور شما در روسیه رو به عهده میگیره. کسی که ویزای تجاری داره، حق کار نداره ولی متاسفانه بعضی از ایرانی ها با این ویزا وارد روسیه میشن و مشغول به کار میشن که خلافه و میتونه منجر به دیپورتشون بشه.
ویزای تجاری یکساله معمولا در صورتی صادر میشه که مسافر سابقه گرفتن ویزای تجاری یک یا سه ماهه رو داشته باشه. ویزای تجاری سه ساله و پنجساله هم در موارد خیلی کمتر و به افرادی داده میشه که چندین ویزای یکساله قبلی داشته باشن. ویزاهای یکساله و چندساله تجاری، مناسب افرادی هست که در طول سال سفرهای متعدد اما کوتاه انجام میدن و اصلا مناسب افرادی که قصد موندن طولانی مدت رو دارن نیست.
ویزای شخصی ویزای شخصی به افرادی داده میشه که دارای دعوتنامه از یک فرد روس هستن و حداکثر ۳ ماه اعتبار داره و در بیشتر موارد سینگل یا یک بار ورود و در موارد معدودی دبل یا دوباره وروده. فرد دعوت کننده روس، مسئولیت زیادی رو باید به عهده بگیره و بعیده که غیر از افراد نزدیک، کسی قبول کنه برای یک فرد خارجی دعوتنامه بفرسته. ضمنا پروسه صدور دعوتنامه ویزای شخصی یک کم طولانیه که بعد از گرفتن دعوتنامه فرم سفارت طبق آن پر شده و عکس روی آن چسبانده و با گرفتن بیمه نامه مسافرتی و پاسپورت تحویل کنسولگری داده میشود. همون طور که گفتیم ویزای شخصی از نوع غیر اقامتیه، یعنی قابل تمدید نیست.
حالا بریم سراغ ویزاهای اقامتی روسیه ویزای تحصیلی همون طور که از اسمش مشخصه، دانشگاه یا موسسه تحصیلی برای فرد خارجی دعوتنامه میفرسته تا برای مدت مشخصی در روسیه تحصیل کنه. پس صدور دعوتنامه بعد از اخذ پذیرش از دانشگاه انجام میشه و در مرحله اول دانشجو باید شرایط ورود به دانشگاه رو داشته باشه. ویزای دانشجویی در اکثر موارد اول به شکل ویزای سه ماهه سینگل صادر میشه و بعد از ورود و اعلام حضور در دانشگاه، خود دانشگاه پاسپورت دانشجو رو گرفته و به اداره مهاجرت میفرسته تا ویزای سه ماهه رو به ویزای بلندمدت، معمولا یکساله مولتی تبدیل کنن. همون طور که گفتیم ویزای تحصیلی اقامتیه، یعنی در صورت تایید دانشگاه، قابل تمدیده و دانشجو نیازی به خروج از روسیه نخواهد داشت. دانشگاه به عنوان دعوت کننده، حق داره در صورتی که دانشجو شرایط تحصیلی دانشگاه رو رعایت نکنه، مثلا سر کلاس ها حاضر نشه، از اداره مهاجرت بخواد که ویزای دانشجو رو باطل و دانشجو رو مجبور به برگشت کنه. دانشجو ها در روسیه حق کار به شکل رسمی ندارن و فقط در موارد خاص و مرتبط با رشته میتونن به صورت پاره وقت مشغول به کار یا کارآموزی بشن. برای گرفتن ویزای دانشجویی بعد از گرفتن دعوتنامه از دانشگاه عکس به همراه فرم پر شده و بیمه نامه 1 ماهه به کنسولگری تحویل داده میشود.
آخرین نوع از ویزاهای پرطرفدار روسیه، ویزای کاریه پروسه اخذ ویزای کاری طولانی و هزینه بر تر از همه انواع ویزاهاست و شرایط سخت تری داره. افراد خارجی برای کار کردن در روسیه باید اجازه بگیرن. بعضی از ملیت ها مثل تاجیک ها و ازبک ها، مجوزی به اسم «پاتِنْت» میگیرن و خیلی راحت میتونن هر جایی و در هر سمتی کار کنن. اما شهروندان اکثر کشورها، از جمله ایرانی ها، فقط به درخواست شرکت روس برای استخدام و طی کردن پروسه نسبتا سخت، اجازه کار داده میشه و کارفرما موظف به پرداخت ماهیانه درصدی از حقوق کارمند خارجی به دولته. دو نوع اجازه کار و در نتیجه ویزای کار وجود داره. ویزای کار یکساله و ویزای کار سه ساله ویزای کار یکساله ابتدا به شکل ویزای سه ماهه سینگل صادر میشه و بعد از حضور شخص در روسیه، به او کارت کار داده میشه و ویزاش تبدیل به ویزای کار یکساله میشه و هر سال قابل تمدیده. کارمند برای گرفتن این نوع ویزا باید آزمون زبان روسی و آزمایش پزشکی بده. کارفرما موظف به پرداخت ۴۳ تا ۶۰ درصد از حقوق ماهیانه پایه کارمند به عنوان بیمه و مالیات بر حقوق به دولته. حداقل حقوق پایه در مسکو در حال حاضر حدود ۳۰۰ دلار در ماهه.
ویزای کار سه ساله یا وِ کا اِس که به اون ویزای کار نیروی متخصص هم گفته میشه، اخذش به نسبت آسون تره و آزمون زبان روسی و آزمایش پزشکی نداره. و ویزا در همون ابتدا ۳ ساله صادر میشه و در بدو ورود به روسیه، دارنده این ویزا، کارت کار دریافت میکنه. کارفرما موظف به پرداخت ۱۳ درصد از حقوق ماهیانه پایه کارمند به عنوان مالیات بر حقوق به دولته، اما حداقل حقوق پایه حدود ۲۲۰۰ دلاره بنابراین به نسبت ویزای یکساله، پرداختی ماهیانه به دولت بیشتره.
مادامی که کارفرما به طور منظم این اعداد رو به دولت پرداخت کنه، جواز کار و ویزا اعتبار داره و درصورتی که کارفرما در پرداخت کوتاهی کنه، جواز کار و ویزای کار کارمند باطل میشه. کسانی که قصد گرفتن این نوع ویزا رو دارن، معمولا خودشون شرکت ثبت میکنن تا کارفرما و کارمند، خودشون باشن و به مشکل نخورن چون شانس این که یک شرکت روس، یک ایرانی رو رسما استخدام کنه و براش ویزای کار بگیره، خیلی کمه. بعد از گرفتن دعوتنامه کاری از شرکتی که به ثبت رسیده پاسپورت و عکس با فرم کنسولگری و بیمه نامه مسافرتی و همچنین آزمایش ایدز وارد کنسولگری میگردد.
و در پایان چند مورد دیگه که بعد از اخذ ویزای روسیه، باید بهشون توجه داشته باشین: داشتن ویزای روسیه، به معنای ورود قطعی شما به روسیه نیست. مرزبانی روسیه حق داره به دلایل محتلف از ورود شما به خاک روسیه ممانعت کنه و شما رو برگردونه، به خصوص اگر برای بار اول وارد روسیه میشین. پلیس مرزبانی در مرحله پاسپورت کنترل، ممکنه شما رو برای مدتی نگه داره و گوشی موبایل شما رو برای بررسی و استعلام بیشتر، از شما بگیره.
خیلی مهمه که متناقض صحبت نکنید. اگر ویزای شما تجاریه، هدف شما تجاریه و به دعوت یک شرکت روس وارد روسیه شدین. اگر ویزاتون توریستیه، هدفتون توریستیه، نه دیدن اقوام، نه تجارت. مهمه به اندازه کافی پول همراهتون باشه و مواردی از این دست.
بعد از تایید، علاوه بر مهر ورود که روی ویزاتون میزنن، یک برگه خیلی کوچیک به اسم برگه مهاجرت به شما میدن که باید حتما تا پایان سفر همراهتون باشه و در موقع خروج به پاسپورت کنترل پس بدین. گم کردین این برگه میتونه براتون دردسر درست کنه.
بعد از ورود به خاک روسیه، یک کار مهم دیگه هم باید انجام بدین و اون رجیستر کردن محل اقامتتونه. رجیستر یا رگیستراتسیا، یعنی محل اقامت شما، چه هتل چه منزل، باید ثبت بشه و رسید ثبت که به شکل یک برگه نازک است رو به شما میدن. اگر هتل برین، هتل خودش این کار رو قاعدتا انجام میده ولی ممکنه تا برگه رجیستر رو نخواین، بهتون ندن. بعضی از هتل های ارزون قیمت هم برای این کار از شما مبلغی پول بیشتر میگیرن.
اگر هم در منزل اقامت دارین، باید مالک اونجا شما رو رجیستر کنه و این برگه رو براتون بگیره. شرکت ها و افرادی هم هستن که در قبال مبلغی، شما رو در آدرس های متفرقه رجیستر میکنن و برگه رو به شما میدن. این کار عملا غیر قانونیه و حتی ممکنه اون برگه فیک و غیر واقعی باشه.
در هر صورت، برگه رجیستر موقع خروج از روسیه به کارتون نمیاد و کسی از شما این برگه رو نمیخواد، برعکس برگه مهاجرت که لازمه همراتون باشه، اما داشتنش در زمان اقامتتون در روسیه الزامیه و پلیس میتونه به علت رجیستر نبودن شما، شما رو جریمه و حتی دیپورت کنه.
امیدوارم تونسته باشیم به بعضی از سئوالات شما درباره ویزای روسیه پاسخ داده باشیم. خدا نگهدار